Bemutatkozás

     13 éves voltam mikor egy nemzetközi macskakiállításon először találkoztam ezzel a különleges cicafajtával. Szerelem lett első látásra! Akkoriban egy Thai cicánk volt; Szandi. Szandika 16 évig volt családunk teljesértékű tagja. Mivel hosszú ideig tartózkodtunk külföldön, Szandi is mindig velünk utazott. Különösen a közös autóutakat élvezte a műszerfal tetején napozva és egyáltalán nem zavarta a sebesség. Sok-sok országot jártunk be így együtt és olyan helyeken is megfordultunk ahova cicáknak tilos a belépés.

      Első Cornish Rex cicámat külföldi továbbképzésem idején, 1999-ben kaptam barátaimtól. Hazatérésemet követően Xéni viszonylag hamar megbarátkozott az új hellyel és Szandival. 2000 tavaszán költözött hozzánk és hozzájuk a második Rex cicánk; Fancika. Sajnos nem sokáig lehettek így hármasban, mivel 2000. május 30.-án, 16 év után Szandika elhagyott bennünket. Xéni és Fanci magukra maradtak. Kapcsolatuk egyre mélyebb és bensőségesebb lett, azonban ez a csodálatos idill sem tarthatott sokáig. 2001. május 27.-én Fancikát tragikus és teljesen felfoghatatlan baleset érte. Fancit egy esős napon, az éppen külföldön tartózkodó családom támasza nélkül, az egy nappal korábban halvaszületett két fiával együtt temettem el Szandika sírja mellett. A történtek olyan mértékben viseltek meg, hogy évekig gondolni sem mertem arra, hogy még egy cicáért vállaljak újra felelősséget.

        Toszi 3 évvel később, 2004. tavaszán került hozzám, majd 2005. decemberében Kiki is hozzánk költözött. Xénike miután elköltöztem, szüleimnél maradt (Anyukám nem akarta elengedni), de hetente többször is találkozunk egymással. 

       Remélem sikerül megismertetnem és megkedveltetnem ezt a különleges cica fajtát Veled is, kellemes böngészést kívánok a weboldalan!

                                                             Üdvözlettel: Marina